Bilim ve Sanat Atölyeleri
Dünyayı bir bilim adamı gibi algılayabilenler ve ancak olaylar üzerinde düşünebilenler dünyaya katkıda bulunabilirler. Dünyayı bir bilim adamı gibi algılayabilmek ise temel fen bilgisine sahip olmanın yanında, bilimsel araştırma becerilerinin de gelişmiş olmasını gerektirmektedir. Çocukların bu meraklarını doyurmak ve sorularının yanıtlarına ulaşmaları için ise; hangi kaynaktan, hangi sırada ve nasıl araştırma yapmaları; hangi deney için hangi yollara başvurmaları gerektiği gibi konularda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Her şeyden önce eleştirel bir bakış açısına sahip, anlatılanlardan, gösterilenlerden asıl işaret edilene ulaşabilen birer bilim ve sanat okur-yazarı bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.
Doğa Atölyesi
Robotik Atölyesi
Bilişim Atölyesi
Uzay Havacılık Atölyesi
Sanat Atölyesi
Tasarım Atölyesi
Ahşap Atölyesi
Doğa Atölyesi
Doğa Atölyesi
Çocukların içindeki keşfetme duygularını bilim programlarımız ile destekliyoruz. Ülkemizde fen bilimine olan ilgiyi artırmak adına eğlenceli programlarımız ile çocukların dikkatlerini bilime çekmeye çalışıyoruz. Bir yandan fizik, kimya ve biyoloji deneyleri ile bilimin en eğlenceli yanının sunulduğu bu atölyelerde, bir yandan da çocukların bilimsel araştırma ve bilimsel süreç becerileri geliştirilmektedir. Bilime meraklı tüm çocuklarımızı merkezimizde keşfetmeye bekliyoruz.
Etkinlikler
- 4 Mevsim
- Balonlu Araba
- Geleceğin Kimyagerleri
- Dijital Kartpostal
- Fosil Dinozolar
- Böcek Kapan
- Zır Teli Oyunu
- Suyun Yolculuğu
- Resfebe Dünyası
- Güneş Panelli Ev
- Gemileri Yüzdürelim
- Hidrolojik Döngü
- İlk Robotum
- Organlarımı Öğreniyorum
- +50 Atölye
Robotik Atölyesi
Robotik Atölyesi
Robotik atölyesi, robotik ve otomasyon teknolojilerini öğretmek,
uygulamak ve deneyimlemek amacıyla tasarlanmış bir eğitim ortamıdır.
Robotik atölyeleri, katılımcılara robotların nasıl çalıştığını anlama,
programlama becerilerini geliştirme ve gerçek dünya problemlerine robotik
çözümler üretme fırsatı sunar. Bu atölyelerde, genellikle robotik kitler,
sensörler, motorlar, mikrokontrolörler ve yazılım araçları gibi çeşitli donanım
ve yazılım bileşenleri kullanılır.
Katılımcılar, temel robotik prensiplerini öğrenir, elektronik devreler oluşturur,
robotları programlar ve bunları gerçek dünya problemlerini çözmek için kullanır.
Robotik atölyelerinde katılımcılar, takım çalışması, problem çözme, yaratıcılık ve
eleştirel düşünme gibi becerileri geliştirirken aynı zamanda teknolojiye olan ilgilerini
ve yeteneklerini keşfederler.
Etkinlikler
- Lego ile Robotik Eğitimi (ortaokul)
- Bilgisayarsız Kodlama (1,2)
- Robotik Kodlama (3,4)
Bilişim Atölyesi
Bilişim Atölyesi
Bilişim atölyesi, bilgisayar ve bilgi teknolojileri konularında eğitim, öğretim ve uygulama faaliyetlerinin gerçekleştirildiği bir çalışma alanıdır. Bu atölyeler, genellikle bilişim alanında yeni beceriler edinmelerine ve mevcut becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmayı amaçlar. Programlama, yazılım geliştirme, yapay zeka, veri analizi, gibi konular bilişim atölyelerinde ele alınır. Atölyeler, katılımcılara teorik bilgilerin yanı sıra pratik deneyimler de sunarak öğrenmeyi daha etkili hale getirir. Katılımcılara, konuyla ilgili temel bilgilerin yanı sıra gerçek dünya uygulamaları, sorun giderme becerileri ve projeler üzerinde çalışma fırsatları sunulur. Bu sayede, katılımcılar bilişim becerilerini geliştirirken, gerçek hayatta kullanabilecekleri pratik deneyim kazanırlar.
Uzay Havacılık Atölyesi
Uzay Havacılık Atölyesi
Bilim merkezimizde öğrencilerimizin uzay havacılık atölyesinde ; havacılık ve uzay sektörlerine ilgi ve meraklarının artması, el-göz-beyin koordinasyonunu arttıracak uygulamalı çalışmalar yapmaları, model uçak kullanımından önce simülatör kullanma deneyimlerinin artması sağlanır. Uzay kısmında ise öğrencilerimizin evren, Güneş sistemi, uydular, galaksiler, astronotlar hakkında bilgi sahibi olmaları sağlanır.
Etkinlikler
- Güneş Dünya Ay
- Güneş Sistemi
- Ay’ın Evreleri
- Yıldız Haritası
- Astronot Maskesi
- Roket Kalemlik
- Astronot Maskesi
- Model Uydu
- Model Uçak
- Uçak Simülatörü
- +10 Atölye
Sanat Atölyesi
Sanat Atölyesi
Bilim ve Teknoloji merkezimiz gençlere çeşitli sanat disiplinlerinde eğitim programları sunar. Piyano, Klasik Gitar, Elektro Gitar, Bateri, Şan gibi farklı enstrüman kursları ve atölyeler düzenler. Uzman eğitmenlerimizce verilen eğitmenler, gençlere teknik becerileri öğretir, yaratıcılıklarını teşvik eder ve sanatsal yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olurlar.
Bilim ve teknoloji merkezi , gençlere sanatla ilgili hedeflerine ulaşmaları ve kariyerlerini planlamaları konusunda destek ve rehberlik sağlar. Profesyonel danışmanlar veya mentörlar, gençlere ilerleme ve gelişme konusunda rehberlik eder.
Etkinlikler
- Gitar
- Bağlama
- Ney
- Elektro Gitar
- Piyano
- Ukulele
- Ud
- Şan
- Keman
- Bateri
- Konservatuvar
- Yan Flüt
Tasarım Atölyesi
Tasarım Atölyesi
Tasarım, çocukların kendini ifade edebilme becerisini geliştirirken aynı zamanda hayal etme ve bu hayalini somut şekilde ifade edebilmesine, özgüven, ince motor, el-göz koordinasyonu, odaklanma, yaratıcı düşünebilme gibi becerilerini de geliştirmesine yardımcı olur. Sanat ile ilgili bütün aktiviteler çocuğun duygularını fark etmesine ve bunları uygun yollarla ortaya çıkarmasına, eleştirebilmesine, anlamlandırabilmesine ve bütün bunlar üzerine kendini ifade ederek ifade yeteneğini de geliştirmesine katkıda bulunmayı hedefler. Tasarıma meraklı tüm çocuklarımızı merkezimize bekliyoruz.
Etkinlikler
- Resim
- Rölyef
- Taş Boyama
- Hama Boncuk Tasarım
- Işık Dünyası
- Taş Tozundan Astronot
- Sabun Tasarım
- Fırıldak Yapımı
- Bez Çanta Tasarımı
Ahşap Atölyesi
Ahşap Tasarım Atölyesi
Ahşap ve tasarım atölyemizde gelişen teknolojiyi de kullanarak ilköğretim ve lise seviyesinde çocukların güvenli bir şekilde ahşap malzemeleri kullanabilecekleri atölye ortamı bulunmaktadır.Çocukların zihinsel ve motor gelişimlerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.Aynı zamanda çocuklar anlatılan konuları görerek ve uygulayarak öğrendikleri için dersler daha kolay algılanmaktadır.Kendi emekleri ile yaptıkları ürünler ortaya çıkması nedeniyle derse katılımları daha etkin olur. El göz koordinasyonunu ve dikkati artar.