Atölye Etkinlikleri

Dünyayı bir bilim adamı gibi algılayabilenler ve ancak olaylar üzerinde düşünebilenler dünyaya katkıda bulunabilirler. Dünyayı bir bilim adamı gibi algılayabilmek ise temel fen bilgisine sahip olmanın yanında, bilimsel araştırma becerilerinin de gelişmiş olmasını gerektirmektedir. Çocukların bu meraklarını doyurmak ve sorularının yanıtlarına ulaşmaları için ise; hangi kaynaktan, hangi sırada ve nasıl araştırma yapmaları; hangi deney için hangi yollara başvurmaları gerektiği gibi konularda bilgi sahibi olmaları gerekmektedir. Her şeyden önce eleştirel bir bakış açısına sahip, anlatılanlardan, gösterilenlerden asıl işaret edilene ulaşabilen birer bilim ve sanat okur-yazarı bireyler yetiştirmeyi hedeflemekteyiz.

Fen Atölyeleri

Çocukların içindeki keşfetme duygularını bilim programlarımız ile destekliyoruz. Ülkemizde fen bilimine olan ilgiyi artırmak adına eğlenceli programlarımız ile çocukların dikkatlerini bilime çekmeye çalışıyoruz. Bir yandan fizik, kimya ve biyoloji deneyleri ile bilimin en eğlenceli yanının sunulduğu bu atölyelerde, bir yandan da çocukların bilimsel araştırma ve bilimsel süreç becerileri geliştirilmektedir.

Sanat Atölyeleri

Sanat, çocukların kendini ifade edebilme becerisini geliştirirken aynı zamanda hayal etme ve bu hayalini somut şekilde ifade edebilme, özgüven, ince motor, el-göz koordinasyonu, odaklanma, yaratıcı düşünebilme gibi becerilerini de geliştirmesine yardımcı olur. Sanat ile ilgili bütün aktiviteler çocuğun duygularını fark etmesine ve bunları uygun yollarla ortaya çıkarmasına, eleştirebilmesine, anlamlandırabilmesine ve bütün bunlar üzerine kendini ifade ederek ifade yeteneğini de geliştirmesine katkıda bulunmayı hedefler.

Mucit Atölyeleri

Mucitler Atölyesi, bilime ve sanata meraklı çocuklar için eğlendirirken öğreten, birçok farklı atölye çalışmasının yer aldığı dolu bir programdır. Mucit, hayatı kolaylaştırıcı bir takım alet/ ekipmanlar yapma konusunda, fikir ileri süren ve bu fikirlerini, hayata geçirecek modelleri/ prototipleri yaparak destekleyen ve yaptığı bir takım işlerine patent/ faydalı model hakkını alarak, bunların seri olarak üretilmesi ve insanlığın hizmetine sunulması için gayret gösteren kimsedir.

Zeka Oyunu Atölyeleri

Akıl ve zeka oyunları atölyesi etkinliklerinde öğrencilerle farklı akıl oyunları üzerinden çalışılarak, öğrencilerin hem sayısal hem de sözel akıl yürütme düzeylerini gözlemleme imkanı oluşacaktır. Akıl ve zeka oyunları çalışması sonucunda öğrenciler hem farklı bakış açıları ile akıl yürütme noktasında kendilerini geliştirmiş hem de oynanan farklı sayısal ve sözel akıl oyunları sayesinde kendilerini daha iyi tanımış olacaklardır.

Anne Çocuk Atölyeleri

Aile içi iletişimi kültürel bir mekâna taşıyarak hayal gücünü ve yaratıcılığı geliştirmeyi amaçlayan Anne - Çocuk Atölyeleri, sanata erişimi sınırlı aileleri, okul öncesi veya okul çağındaki çocuklarıyla birlikte ağırlar. Bu atölyelerimiz sanat aracılığıyla nitelikli zaman geçirmenin yöntemlerini paylaşır ve gerçekleştirilen etkinliklerde, sanatçıların ve sanat yapıtlarının izlerini süren anneler ve çocukları, sanatın çeşitli uygulama alanlarıyla tanışıp hayaller kurar ve ortak düşüncelerini sanatla somutlaştırır.

Sultanbeyli
Bilim ve Teknoloji Merkezi

Sultanbeyli Bilim ve Teknoloji Merkezi, yürütücülüğünü Sultanbeyli Belediyesi’nin üstlendiği, İSTKA destekli bir projedir. Eğitim-Öğretime destek vermek amacıyla deneysel ve uygulamalı etkinlikler içeren, keşfetmeye teşvik eden, bilgi ile bilimin kapısını aralayan bir bilim merkezidir.
single-image-04

Etkinliklere Nasıl Katılabilirim ?

Atölye etkinlik takvimimiz için sosyal medya hesaplarımızdan bizi takip edebilirsiniz. Bilim merkezi ziyaretleri ve atölyelere kayıt için 09:00 - 17:00 saatleri arasında bizi arayarak kayıt yaptırmanız gerekmektedir.

Adres
Battalgazi Mahallesi, Kubbe Cd No:10/1 Zemin Kat, 34935 Sultanbeyli/İstanbul

Telefon:
(0216) 564 13 00 ext. 1808